Bekkenfysiotherapie en echografie

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”300″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Echografie wordt steeds meer toegepast door bekkenfysiotherapeuten. Het kan als feedback instrument in dit vakgebied uitstekend
gebruikt worden. Belangrijke boodschap hierbij is dat diagnostiek middels echografie door de gynaecoloog, uroloog en MDL arts wordt uitgevoerd en dat bekkenfysiotherapeuten echografie gebruiken als feedbackinstrument en/of ter bevestiging van de bekken fysiotherapeutische diagnose.
Samengevat:

• Middels echografie kun je het functioneren van de bekkenbodem beoordelen en als feedback instrument inzetten bij de behandeling
• Echografie kan ten behoeve van transparantie en therapietrouw veranderingen in het functioneren van de bekkenbodem aantonen
• Echografie kan een bekken fysiotherapeutische diagnose met betrekking tot het functioneren van de bekkenbodem ondersteunen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]