SKB doet mee aan landelijke Week van de Continentie

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”300″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]De eerste week van oktober is het de Landelijke Week van de Continentie. Tijdens deze week wordt landelijk aandacht besteed aan continentie in al zijn vormen. Ook Santiz, locatie SKB doet mee met deze week en organiseert diverse activiteiten.

Veel vrouwen hebben er last van: urineverlies op vervelende momenten. Na een bevalling of op latere leeftijd. En lang niet iedereen zoekt hier hulp voor. Terwijl er goed iets aan te doen is, waardoor problemen oplossen of flink verminderen. Dat bekent meestal geen lang medisch traject want vaak is één bezoek aan het bekkenbodemspreekuur in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix genoeg. Dit is een multidisciplinair spreekuur waarbij een patiënt tijdens het bezoek afspraken heeft met verschillende deskundigen. In totaal duurt dat niet langer dan anderhalf uur en krijgt iemand direct een behandelplan.

Programma
Maandagavond 1 oktober: SKB legt uit over bekkenbodemproblemen
Veel vrouwen hebben er last van: urineverlies, ontlastingsverlies en/of een verzakking van de blaas of baarmoeder. Ze lopen er langer mee rond dan nodig. Tijdens de informatieavond vertellen deskundigen over oorzaken en vooral over oplossingen en wat zij hierin kunnen betekenen. Want de meeste problemen op dit gebied kunnen opgelost worden of zeker flink verminderd.
Toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.skbwinterswijk.nl

Woensdagmiddag 3 oktober: bijeenkomst voor regionale bekkenfysiotherapeuten

Donderdag 4 oktober: informatiestand in de centrale hal
De continentieverpleegkundigen staan samen met de bekkenfysiotherapeuten van VersGras met een stand in de centrale hal van het ziekenhuis. Zij beantwoorden graag uw vragen en geven meer informatie over incontinentieproblemen en -behandelingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]