Een peesruptuur in de schouder

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”300″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Schouderklachten komen met grote regelmaat voor. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die klachten heeft van de schouder. Een van de oorzaken van schouderklachten kan een ruptuur van de pees zijn. Uit het artikel van E. Itoij uit 2013 blijkt dat 25% van de mensen boven de 50 jaar dit heeft. Onder de leeftijd van 50 jaar is het voorkomen 20%.

Bij het vaststellen van een ruptuur blijkt dat lang niet iedereen hier meteen klachten van ondervindt. Het kan wel zijn dat de ruptuur uiteindelijk kan leiden tot klachten. Indien er sprake is van klachten, worden deze voornamelijk gekenmerkt door pijn en verlies van kracht.

Op basis van verschillende studies blijkt dat de behandeling met ontstekingsremmers in combinatie met fysiotherapie in 33-82% van de gevallen leidt tot tevredenheid. De behandeling geeft een succes van 92%, wanneer er sprake is van inklemmingsklachten, partieel (onvolledig) ruptuur, atrofie van de spierbuik en wanneer het buitenwaarts draaien van de arm nog mogelijk is.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de fysiotherapeutische behandeling van een peesruptuur in de schouder een duidelijke meerwaarde heeft. Specifieke training van het schouderblad, schouderpositie, rek- en krachtoefeningen kunnen bijdragen aan herstel van de klachten.

vOok bij ons in de praktijk zijn verschillende therapeuten, met veel ervaring bij deze specifieke vorm van behandelen bij schouderpeesklachten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]