Voetbal vrouwen

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”300″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Steeds meer vrouwen hebben interesse in voetbal. Het is momentdeel zelfs de meest populaire teamsport onder vrouwen in Nederland.
Ook bij voetbalvrouwen komen blessures voor. In het wetenschappelijk onderzoek van R. Langhout, et al (2017) is gekeken naar het aantal blessures per jaar in deze doelgroep. Opvallend is dat met 17%, de lies/heupvregio het meest frequent is aangedaan. Het merendeel van deze vrouwen heeft ondanks de blessure, wel kunnen doorvoetballen.

Wanneer je in het vorig seizoen lies/heupklachten hebt gehad, dan is er een kans van 27% dat de klachten bij de start van een volgend seizoen weer tot uiting komen. Het blijkt ook dat adequate omgang en (fysiotherapeutische) behandeling kan bijdragen aan herstel en preventie van terugkeer van de klachten.

Bij ons in de praktijk is Miranda gespecialiseerd sportfysiotherapeut. Miranda heeft recent een scholing specifiek voor liesblessures gevolgd. Daardoor hopen wij nog beter, een adequate behandeling te kunnen bieden, juist voor deze doelgroep. Pijnvrij sporten vergroot namelijk het plezier in bewegen.

Bron: Langhout R, Weir A ,Litjes W et al. Hip and groin injury is the most common non-time-loss injury in female amateur football. Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy 2017[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]