Programma knie artrose in samenwerking met het SKB

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”300″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Een totale knie prothese operatie kan uitgesteld worden door informatie en oefentherapie.

Oefentherapie in combinatie met het geven van informatie en advies is een belangrijke pijler in de behandeling van knie artrose. Het heeft effect op het verbeteren van het fysiek functioneren, de kwaliteit van het leven en het verminderen van pijn. Ook in een vergevorderd stadium van artrose is oefentherapie effectief waarmee gewricht vervangende operaties zelfs uitgesteld kunnen worden.

Sinds 2018 wordt de behandeling van knie en heup artrose opgenomen in de basisverzekering voor 12 behandelingen binnen een tijdbestek van 12 maanden. Omdat het over de basisverzekering gaat is hierbij het eigen risico van toepassing.

Het oefenprogramma bestaat uit het trainen van spierkracht, conditie en het verbeteren van de dagelijkse activiteiten. Het programma bevat drie fasen van vier weken waarbij u de oefeningen 1-2 maal per week onder begeleiding van een fysiotherapeut uitvoert.

Wil u meer informatie neem dan gerust contact op met carleendrostenborg@versgras.com of liavanloenen@versgras.com

De volledige instructie van de oefeningen en de videovoorbeelden kunt u vinden onder tabblad specialisaties.

Oefeningen instructie[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]