Onderzoek bij zwangeren tussen de 16-28 weken.

In een onderzoek, uitgevoerd door podotherapeuten i.o. van het Saxion (in samenwerking met o.a. VersGras) wordt gekeken naar de relatie tussen voetdruk en bekkenpijn.

In de dagelijkse praktijk van de bekkenfysiotherapie zien we met grote regelmaat vrouwen met bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Een vervelende en vaak beperkende klacht. In deze groep bevinden zich soms vrouwen met forse platvoeten, waardoor ze mogelijk het bekken minder goed kunnen stabiliseren. In de praktijk zien we dat deze groep zwangeren veel baat heeft van de inzet van zolen die de voetboog ondersteunen. We verwachten dat de stand van de voeten bijdraagt aan een betere inzet van spieren en kracht overdracht in het bekken.

Nu willen we natuurlijk weten of dit ook daadwerkelijk zo is. Vandaar dat deze groep studenten hiervoor een onderzoek heeft opgezet. Tijdens 3 vrijdagen in januari (14-21-28) worden de metingen afgenomen. Dit duurt ongeveer 40 minuten, hierbij worden de Corona maatregelen in acht genomen.

Meer weten of deelnemen?

Mail dan naar: onderzoekpodotherapie@hotmail.com

Stuur hierbij de volgende gegevens mee

  • naam
  • geboorte datum
  • schoenmaat
  • wel of geen bekkenklachten
  • zwangerschapstermijn