De Praktijk

test

VersGras sinds 1 maart 2012

De Maatschap voor Fysio- en Manuele therapie VersGras is op 1 maart 2012 van start gegaan. Wij hebben contracten met de meest voorkomende zorgverzekeraars en zijn beide BIG geregistreerde fysiotherapeuten. Daarnaast staan wij ook allebei in de kwaliteitsregisters voor algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut van het KNGF, de vakvereniging voor fysiotherapie.

In de voorgaande 2 jaren hebben wij al, onder de vlag van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, een praktijk gevoerd! Wij, Bert Grashof en Ivo Versteegen, hebben beide meerdere jaren gewerkt in het team fysiotherapie van het SKB Winterswijk. In deze jaren hebben wij o.a. meegewerkt aan de oprichting van en maken wij nog steeds deel uit van het Sportspreekuur (zie ook www.sportspreekuur.nl). Door onze jaren lange ervaring met de medisch specialisten van het streekziekenhuis hebben wij verschillende samen werkingen met hen opgebouwd. Het al genoemde Sportspreekuur is hier een voorbeeld van maar ook een schouderspreekuur met de orthopeed Dr. Berg en de beoordeling van revalidatie patiënten van de revalidatieartsen zijn hierin voorbeelden. Vandaar ook de locatie van de maatschap, die is gevestigd in het ziekenhuis. Dit om zo kort mogelijke lijnen met diezelfde medische specialisten te kunnen waarborgen.

Na het verlaten van het fysiotherapie team is ook hiermee nog steeds wel een samenwerking gaande. Beoordelingen en behandelingen van hun chronische pijnpatiënten komt regelmatig voor net als van de bekkenbodem patiënten die door de geregistreerde bekken therapeuten van het fysiotherapieteam naar ons worden doorgestuurd. Door deze contacten zijn de revalidatieschema’s na verschillende operaties voor ons ook duidelijk en goed toegankelijk!
Multidisciplinaire samenwerking staat bij VersGras hoog in het vaandel en is ons inziens ook het sterke punt van deze maatschap!

 

Locatie VersGras Groenlo sinds 1 september 2015

Per 1 september is de Maatschap VersGras in Groenlo begonnen in de sportschool Groenlo. Het Heydenrijck 22, Groenlo.
We waren al enige tijd op zoek naar ruimte om uit te breiden en aangezien dit niet op de locatie in Winterswijk mogelijk was zijn we in Groenlo uitgekomen. Onze geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zien steeds meer verwijzingen van de huisartsen uit Groenlo en als extra service naar onze, in aantal toenemende Grolse patiënten kwam deze stap dus ook prima uit.
U kunt voor al onze specialisaties dus nu ook in Groenlo terecht.
We zijn ieder op vaste dagen aanwezig. Voor de therapieën is geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist noodzakelijk, er is de mogelijkheid van directe toegankelijkheid.

Voor het maken van een afspraak kunt u bij de Sportschool Groenlo naar binnen lopen of bellen naar 0544-760600.

 

Schoudernetwerk Twente

Momenteel is Bert Grashof, die deel uitmaakt van het Schoudernetwerk Twente bezig met het opzetten van eenzelfde netwerk in de Achterhoek. Samen met een orthopeed en enkele collega fysiotherapeuten in de regio proberen zij een eenduidige behandeling van schouderpatiënten te creëren!
Fysiotherapeutische netwerken worden steeds meer gevormd en Ivo Versteegen maakt namens Versgras deel uit van het pas opgerichte “Lage Rug Netwerk Twente”. Om in de fysiotherapie zo actueel mogelijk te blijven bezoeken wij regelmatig scholingen en symposia en organiseren wij met de leden van het Sportspreekuur jaarlijks zelf een symposium voor huisartsen en fysiotherapeuten.