Kniegroepen

Knieblessures komen frequent voor

Jaarlijks vinden er in Nederland 860.000 knieblessures plaats tijdens het sporten. Knieletsels kunnen echter ook ontstaan tijdens relatief rustige en onschuldige bewegingen in het dagelijks leven. Bekende acute knieletsels zijn het meniscusletsel en de gescheurde voorste kruisband. Na een gediagnosticeerde knieblessure volgt een revalidatietraject waarbij vaak begeleiding nodig is. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures en is daarom de aangewezen persoon voor de sportspecifieke begeleiding na een knieletsel.

Miranda Lichtenberg (manueel therapeut en sportfysiotherapeut i.o.) en Ivo Versteegen (manueel therapeut en knieën deskundige, door jarenlange sportspreekuur ervaring en knierevalidatie cursussen) starten met het geven van groepstherapie bij knieblessures in ‘’Sportschool Groenlo’’. Na de intake en het onderzoek van uw knieklacht wordt gekeken of u in aanmerking komt voor groepsbegeleiding of dat er eerst individuele behandeling nodig is. Voor deze intake is overigens, in het kader van de regel directe toegankelijkheid, geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist noodzakelijk.

De kniegroepen van maatschap “VersGras’’ hebben een aantal voordelen. Naast het voordeel dat u wordt begeleidt door een sportfysiotherapeut en knie deskundige, heeft VersGras korte lijnen met de orthopeden en traumachirurgen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en de sportartsen van SportmedX. Communicatie tussen de fysiotherapeut en de behandelend medisch specialist is ten slotte van groot belang voor de revalidatie. Daarnaast krijgt u tijdens de groepstraining één uur begeleiding, terwijl een reguliere fysiotherapiebehandeling maximaal een half uur duurt. Tevens kan lotgenotencontact het plezier en zelfvertrouwen (in bewegen) vergroten.

De kniegroepen worden gegeven in Sportschool Groenlo, het Heijdenrijck 22, op dinsdag van 17-18.00, woensdag van 8.00-9.00 en vrijdag van 8.00-9.00. Afhankelijk van uw verzekeringspakket (aanvullende verzekering?) worden de kosten vergoed. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar: 0544-760600 of mail naar: voor meer informatie. 

affiche-kniegroep