ONS

ONS FYSIOTHERAPEUTEN TEAM

Binnen ons netwerk hebben we intensief contact en afstemming met verschillende zorgverleners. Op die manier hopen we u de beste en meest complete behandeling te kunnen bieden.

Bert Grashof

Manueel fysiotherapeut

BIG 49050207404
bertgrashof@versgras.com

Mijn naam is Bert Grashof. In 1999 studeerde ik als fysiotherapeut af aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Na gewerkt te hebben op verschillende plekken en organisaties in binnen en buitenland (Duitsland en Zwitserland) ben ik in 2002 aan het werk gegaan in het streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk. Tijdens mijn periode in Zwitserland kwam ik in aanraking met manuele therapie. De filosofie en de totaalbenadering achter deze therapie hebben mij in 2000 doen besluiten om aan de opleiding tot manueel therapeut te Amersfoort te beginnen. In 2005 heb ik mijn manuele therapie diploma behaald.
Samen met mijn collega Ivo Versteegen ben ik vanaf 2012 werkzaam in onze eigen maatschap voor fysio- en manuele therapie VersGras in het SKB. Later zijn we ook in Groenlo en in Eibergen gestart. De laatste jaren heb ik me naast manuele therapie vooral gericht op schouderklachten.
Nadat ik in het verleden samen met Erik Horsten en wijlen dr. van Thiel een sportspreekuur heb opgezet (het latere sportmedX), heb ik in 2015 samen met dr. Berg, dr. Buitenhuis en de afdeling radiologie een schouderspreekuur opgezet.
Hiervoor heb ik in het verleden meerdere schoudercursussen gevolgd en ben ik toegelaten tot het schoudernetwerk Nederland.
In 2017 heb ik met goed gevolg een echo cursus afgerond en doordat we in onze praktijk een eigen echo apparaat tot onze beschikking hebben kan ik al vrij snel een echo van de schouder maken om bepaalde pathologieën aan te tonen / uit te sluiten. Verder ben ik bevoegd om middels naalden (dry needling) spieren te laten ontspannen en kunnen we middels ons shockwave apparaat bepaalde verkalkingen en peesproblematieken behandelen.

Specialisaties

• Manueeltherapeut
• Schouderspreekuur
• Echo- en/of shockwave
• Dry Needling
• Nek-schouder

Fenneke Nieuwenhuis

Algemeen fysiotherapeut

BIG 49918686404
fennekenieuwenhuis@versgras.com

Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd heb ik als waarnemer gewerkt in Nederland en Duitsland. Door het werken in verschillende praktijken en omgevingen heb ik kunnen leren over de vele richtingen die ons vak rijk is. In deze jaren heb ik een aantal cursussen gevolgd om mezelf op een breed vlak te ontwikkelen.

Toen ik in 2017 bij VersGras terecht kwam om ook hier waar te nemen voelde ik me al snel op mijn plek. Een prachtige praktijk waar door samenwerking en het bundelen van de krachten de patiënt centraal staat. Vanaf januari 2020 werk ik vast in de praktijk, je kunt me zowel in Winterswijk als Groenlo vinden.
In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren in de link die er ligt tussen het psychologische en lichamelijk welzijn. Nu ik een vaste werkplek heb is er de mogelijkheid om me verder te specialiseren en vanaf september 2020 zit ik dan ook weer in de schoolbanken om me te specialiseren tot psychosomatisch fysiotherapeut.

Specialisaties

• Shockwave
• Dry Needling
• Medical taping
• Mindfulness

Anja Wiegerinck

Front office medewerker

secretariaat@versgras.com

Pam Wieggers

Algemeen fysiotherapeut

BIG 49927214804
PamWieggers@versgras.com

Mijn naam is Pam Wieggers en ben vanaf september 2020 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Vers Gras. Ik ben in januari 2020 afgestudeerd aan het Saxion te Enschede. Na mijn studie heb ik eerst een waarneming gedaan op de revalidatie afdeling van Pronsweide te Winterswijk. Hoewel ik hier een leuke tijd heb gehad merkte ik wel dat mijn hart meer ligt bij het werken in een praktijk. De combinatie van de diversiteit aan mensen en de grote verscheidenheid aan klachten maakt dat dit het werk erg afwisselend en uitdagend maakt. Het mooie aan fysiotherapie vind ik dat je een band krijgt met je patiënt. Daarom vind ik het ook belangrijk dat een patiënt zich bij mij op zijn gemak voelt om op deze manier zo effectief mogelijk te werken aan zijn herstel.

Vers Gras is een mooie grote praktijk met veel deskundigheid in huis. Door samen te werken voor en met de patiënt gaan we op zoek naar de optimale behandeling. Het is een praktijk die vele mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen en om te blijven groeien. Op deze manier kunnen we de patiënt de beste zorg leveren.

Specialisaties:
• Shockwave
• Medical Taping
• Dry needling

Ivo Scharenborg

Manueel fysiotherapeut

BIG 49050494204
ivoscharenborg@versgras.com

Vanaf januari 2017 ben ik, Ivo Scharenborg, werkzaam bij de Maatschap voor fysio- en manuele therapie VersGras.
In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Direct daarop ben ik gaan werken als waarnemer in verschillende praktijken en instellingen. Na een jaar her en der te hebben gewerkt, kreeg ik een contract aangeboden in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
In 2001 heb ik er voor gekozen om in een particuliere praktijk in Groenlo aan het werk te gaan, waar ik t/m 2016 heb gewerkt.

In 2007 heb ik de 4-jarige opleiding tot Manueeltherapeut aan de SOMT te Amersfoort afgerond. Deze opleiding heeft mij uitgebreide kennis en behandelmogelijkheden op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat gericht op het functioneren van de “totaal” mens gegeven. Tevens ben ik geregistreerd Kindermanueeltherapeut, waarbij ik gespecialiseerd ben in het behandelen van baby’s en kinderen.
Sport is een belangrijk onderdeel in mijn leven, ik weet dan ook dat blessures die hiermee gepaard gaan ontzettend frustrerend kunnen zijn. In Groenlo hebben we een ruime praktijk om de hersteltrainingen te verzorgen. Van kracht/stabiliteit/coördinatietraining in de fitnesszaal, naar sport-specifieke training in de sportzaal of buiten op jouw favoriete ondergrond op locatie.

Ik ben alle dagen werkzaam op onze locatie in Groenlo

Specialisaties
• Manueeltherapeut
• Kindermanueeltherapeut
• Echo- en/of shockwave
• Dry Needling
• Sportrevalidatie

Carleen Drostenborg

Sportfysiotherapeut

BIG 09916463604
carleendrostenborg@versgras.com

Mijn naam is Carleen Drostenborg en vanaf september 2019 ben ik werkzaam als sportfysiotherapeut bij VersGras. In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Saxion Hogeschool te Enschede en hierna aan de slag gegaan als fysiotherapeut. Tijdens deze opleiding wist ik al snel dat ik me wilde gaan specialiseren in de sportfysiotherapie. En zo gezegd zo gedaan; in 2014 ben ik gestart met de 3-jarige masteropleiding Sportfysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort en heb in 2017 mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Sporten is iets wat ik graag doe in mijn vrije tijd en vind het zelf heel vervelend als ik niet kan sporten vanwege een blessure. De sporter helpen om van zijn of haar blessure af te komen en zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau te kunnen laten sporten vind ik het mooiste aan mijn vak. Door het toepassen van sport-specifieke en functionele training probeer ik dit te realiseren. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van mijn behandeling er voor te zorgen dat herhaling op een blessure in de toekomst wordt voorkomen. De sporter aan het eind van het behandeltraject met een glimlach de deur uit laten gaan, geeft mij ook een glimlach op mijn gezicht.

VersGras is een praktijk met innovatieve en gespecialiseerde behandelmogelijkheden en biedt je alle ruimte om te kunnen blijven groeien en ontwikkelen. Op deze manier kan ik samen met dit team de beste zorg voor de patiënt leveren!

Specialisaties:

• Sportfysiotherapeut
• Sportrevalidatie
• Medical taping
• Dry needling
• Shockwave

Marieke Hilhorst

Bekken fysiotherapeut

BIG 29041660304
mariekehilhorst@versgras.com

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Enschede. Na een aantal jaren werken in Duitsland, ben ik in januari 1999 begonnen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Daar kreeg ik de kans om in 2010 te starten met de Master opleiding bekkenfysiotherapie op de SOMT te Amersfoort. Deze opleiding heb ik in juni 2013 succesvol afgerond.

Sinds mei 2014 ben ik werkzaam bij ”VersGras”, m.n. als Master bekkenfysiotherapeut. In de praktijk heb ik mijn specialisatie bekkenfysiotherapie nog verder uit kunnen bouwen en werk ik o.a. regelmatig samen met de manueel therapeuten. Het blijft nml. belangrijk om naar de gehele keten te blijven kijken. Ook heb ik de opleiding kinderbekkenfysiotherapie afgerond voor o.a. kinderen met problemen in de zindelijkheid, bedplassen en buikpijn (zie elders op website meer informatie hierover).

Door mijn werk als (kinder)bekkenfysiotherapeut in het SKB, heb ik een goede werkrelatie kunnen opbouwen met de verwijzers en daar zijn goede samenwerkingsprojecten uit voort gekomen, o.a. het bekkenbodemspreekuur en de plas- en poeppoli voor kinderen(PIPO-poli). Het is erg prettig om multidisciplinair te kunnen werken, snel te kunnen overleggen (o.a. met verwijzers) en zo het beste resultaat voor u als patiënt te bereiken!

Specialisaties

• Geregistreerd bekkenfysiotherapeut
• Kinderbekkenfysiotherapeute
• PIPO poli
• Bekkenbodem spreekuur
• NIMOC (methode stuitklachten)
• Echo bekkenbodem en onderbuik
• Dry needling bekkengebied

Elles Zents

Bekkenfysiotherapeut

BIG 39063787204
elleszents@versgras.com

Wanneer je als meisje van 15-16 jaar een vervolgopleiding moet kiezen voor na de HAVO is dat lastig. Zo ook toen ik in 1999 de keuze moest maken. Ergens in die periode kwam ik bij de fysio terecht. Dat het iets in de zorg moest worden was wel duidelijk, maar na deze bezoekjes werd ik steeds zekerder dat de keuze voor fysiotherapie de goede was. Na ongeveer 12 jaar te hebben gewerkt als algemeen fysiotherapeut en een gezinnetje van twee kindjes begon het te kriebelen om een Master te gaan doen. Door alle cursussen die ik gevolgd had, leek de Master bekkenfysiotherapie een logische stap. Tijdens de open dag van deze opleiding aan het SOMT in Amersfoort, werd gezegd: ”als je wordt gegrepen door het bekkenfysiotherapievirus dan laat het je niet meer los”. Nou en dat gebeurde!
Tijdens mijn stage in het 2e jaar kwam ik bij VersGras terecht. Daar leerde ik elke minuut bij. Gedrevenheid en passie straalde er vanaf. Richting het einde van mijn studie kwam de mogelijkheid om voor VersGras te gaan werken. Een fantastische uitdaging die ik met 2 handen heb aangegrepen.
Als bekkenfysiotherapeut moet je de patiënt als geheel zien, in de keten denken en handelen en vooral samenwerken met je collega’s om het beste resultaat te bereiken voor je patiënt. Dat is ook waar ik voor ga: de uitdaging, met veel plezier werken en samenwerken en natuurlijk het beste voor de patiënten!

Specialisaties:
• NIMOC stuit methode
• Stabiliteitstraining volgens TIGRA
• Fascia technieken o.a. in het bekkengebied
• Dry needling bekkengebied
• Echografie van buik en bekkenbodem.

Ivo Versteegen

Manueel fysiotherapeut

BIG 69035325604
ivoversteegen@versgras.com

Mijn naam is Ivo Versteegen, gehuwd en vader van een dochter en een zoon. Na een aantal omzwervingen op 12 jarige leeftijd in Groenlo komen wonen. Daar de middelbare school gevolgd en ben daarna in 1991 afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de , toen nog, Academie voor Fysiotherapie in Enschede. Daarna ben ik direct aan de slag gegaan als fysiotherapeut in 2 praktijken in het grensgebied van Duitsland. Toentertijd diverse cursussen en symposia gevolgd in m.n. de sportfysiotherapie en meer dan 10 jaar bij de plaatselijke voetbalclub als fysiotherapeut de paramedische begeleiding ondersteund. Na 40 jaar zelf te hebben gevoetbald door blessures genoodzaakt te gaan fietsen en inmiddels met het ``fietsvirus besmet``en menig gebergte gezien en beklommen. Tijdens mijn opleiding Manueel therapie aan het SOMT in Amersfoort, in januari 2005, in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk begonnen als fysiotherapeut en daar o.a. mee geparticipeerd in het multidisciplinaire Sportspreekuur. Om meer met de manuele therapie te kunnen gaan doen ben ik samen met mijn collega Bert Grashof, nog steeds tot volle tevredenheid, in 2012 de Maatschap voor Fysio- en manuele therapie VersGras gestart. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige Maatschap met meerder vestigingen en met vakkundige, gespecialiseerde en fantastische collega's !

Specialisaties

• Manueel therapeut
• Sport blessures
• Echo- en/of shockwave
• Dry needling
• Medical taping
• Knie

Lia van Loenen

Sport fysiotherapeut

BIG 39918156804
Liavanloenen@versgras.com

Mijn naam is Lia van Loenen en vanaf september 2020 ben ik werkzaam als sportfysiotherapeut bij VersGras. In 2014 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan Saxion Hogeschool te Enschede. Ik heb hierna een aantal jaren werkervaring opgedaan in verschillende praktijken in Twente en de Achterhoek. Ik kwam er al gauw achter dat ik mij verder wilde specialiseren in sportblessure en heb besloten de masteropleiding musculoskeletaal te gaan volgen(sportuitstroom). In 2020 heb ik mijn diploma als sportfysiotherapeut behaald.

Zelf sport ik ook graag in mijn vrije tijd. In het weekend ben ik op het hockeyveld te vinden en doordeweeks doe ik een aantal keer krachttraining en aan canicross (hardlopen met een hond). Door mijn eigen sportachtergrond heb ik altijd al interesse gehad in sport gerelateerde klachten. Ik vind het mooie uitdaging om patiënten zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen en recidieven te voorkomen.

Bij VersGras is het ideaal om samen te werken met fysiotherapeuten met verschillende specialisaties, zodat de patiënt de optimale behandeling kan krijgen.

Specialisaties:
• Sportfysiotherapeut
• Sportrevalidatie
• Shockwave
• Dry Needling
• Medical taping

Eefje Engelen

Bekken fysiotherapeut

BIG 89909962604
eefjeengelen@versgras.com

Vroeger wilde ik het liefst werken met jongeren met gedragsproblemen. De praktijk loopt soms helemaal anders. Via mijn vader gestart met de opleiding tot fysiotherapeut. Iets waar ik echt mijn hart in ben verloren.
Sinds 2016 ben ik werkzaam in de praktijk VersGras. Een praktijk met passie voor kwalitatieve zorg gebaseerd op de huidige inzichten en mogelijkheden. Hier voel ik me als een vis in het water. Ik vind het bijzonder hoe het lichaam werkt met al zijn schakels.
Hierdoor de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op de zorg rondom schouders, stabiliteit training, chronische pijn en de klachten binnen het bekkengebied. In 2013 ben ik dan ook afgestudeerd als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Het bekkengebied is bij uitstek een behandelgebied waar verschillende aspecten een rol spelen.
Ik hoop in mijn verdere carrière te blijven ontwikkelen en groeien. Om zo samen met dit team de beste zorg te kunnen leveren.

Specialisaties

• Geregistreerd bekkenfysiotherapeut
• Dry needling (o.a. bekken en bekkenbodem)
• Shockwave
• NIMOC (methode stuitklachten)
• Zwanger Vitaal
• Echo bekkenbodem en onderbuik
• Bugnet therapeute
• Seksuologie counseling

Hans Wiggers

Manueel therapeut

BIG 39912442404
Hanswiggers@versgras.com

“Mijn naam is Hans Wiggers.
Nadat ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut heb ik een aantal jaar gewerkt als docent fysiotherapie aan de Saxion hogeschool te Enschede, daarnaast was ik werkzaam in een praktijk in Eibergen. Na deze periode ben ik, in 2008, begonnen bij een praktijk in Winterswijk en heb ik mij gespecialiseerd tot Master Manueel Therapeut aan de SOMT in Amersfoort. Medio 2021 heb ik, na goed overleg met mijn oude werkgever, de overstap gemaakt naar Versgras.
In de fysiotherapeutische praktijk ben ik altijd op zoek naar een balans tussen wetenschap, “gezond boerenverstand” en de wensen van de patiënt. Als manueel therapeut heb ik veel affiniteit met nek- en hoofdpijn, schouderklachten en rug aandoeningen. Daarnaast ben ik al jaren als longfysiotherapeut actief in het Longnetwerk Oost Achterhoek. Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren in de behandeling van de kaak-, hals- en hoofdregio en heb derhalve een internationale opleiding gevolgd op dit gebied.

Ik woon in Winterswijk, samen met mijn vrouw en onze twee dochters. Naast het werk sport ik graag in mijn zelfgecreëerde privé sporthal (de omgebouwde garage), drum ik recreatief mee met allerlei (oude) rockmuziek en houd ik van klussen in en rond het huis.”

ONS NETWERK

Binnen ons netwerk hebben we intensief contact en afstemming met verschillende zorgverleners. Op die manier hopen we u de beste en meest complete behandeling te kunnen bieden.

Ons aandeel

Het schouderspreekuur

Op de maandagmiddag in de oneven weken vindt het schouderspreekuur plaats. Een van onze collega fysiotherapeuten is hierbij aanwezig. Op het spreekuur worden schouderklachten beoordeeld door de orthopeed en de fysiotherapeut naar aanleiding van een Röntgenfoto, echo en lichamelijk onderzoek. Door dit combinatie spreekuur is er sprake van een snelle diagnostiek en een passend behandelplan. Voor dit spreekuur is een verwijzing van uw huisarts nodig. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de centrale receptie van het SKB 0543 54 44 44

Het bekkenbodem spreekuur

Dit spreekuur kan bezocht worden na een verwijzing van de huisarts in verband met urine incontinentie en/of een verzakking. Tijdens het spreekuur wordt u gezien door de gynaecoloog, uroloog, continentieverpleegkundige en de bekkenfysiotherapeut. Deze samenwerking is hier in de regio uniek. Het heeft als voordeel dat patiënten nog beter en sneller worden gediagnosticeerd en behandeld. Voor een afspraak kunt u bellen naar de centrale receptie van het SKB 0543 54 44 44, of de website van SKB

PIPO poli

Op maandag en donderdag zijn onze bekkenfysiotherapeuten betrokken bij de PIPO poli. Dit is de poli voor kinderen met plas- en poepproblemen. Op de ochtend of middag worden de kinderen onderzocht/ behandeld door de kinderarts, orthopedagoog, urotherapeut en bekkenfysiotherapeut.
Voor deze poli is een verwijzing van de huisarts nodig.
Voor een afspraak kunt u bellen naar de centrale receptie van het SKB 0543 54 44 44, of de website van SKB

Alles om ons te bereiken

Onze adres gegevens, telefoonnummers en e-mail adressen staan hier vernoemd. U kunt ook altijd direct mailen naar uw behandelaar. Het mailadres van onze collega’s is voornaamachternaam@versgras.com