ONS

ONS TEAM

Binnen ons netwerk hebben we intensief contact en afstemming met verschillende zorgverleners. Op die manier hopen we u de beste en meest complete behandeling te kunnen bieden.

Carleen Drostenborg

Sportfysiotherapeut

Mijn naam is Carleen Drostenborg en vanaf september 2019 ben ik werkzaam als sportfysiotherapeut bij VersGras. In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Saxion Hogeschool te Enschede en hierna aan de slag gegaan als fysiotherapeut. Tijdens deze opleiding wist ik al snel dat ik me wilde gaan specialiseren in de sportfysiotherapie. En zo gezegd zo gedaan; in 2014 ben ik gestart met de 3-jarige masteropleiding Sportfysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort en heb in 2017 mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Sporten is iets wat ik graag doe in mijn vrije tijd en vind het zelf heel vervelend als ik niet kan sporten vanwege een blessure. De sporter helpen om van zijn of haar blessure af te komen en zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau te kunnen laten sporten vind ik het mooiste aan mijn vak. Door het toepassen van sport-specifieke en functionele training probeer ik dit te realiseren. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van mijn behandeling er voor te zorgen dat herhaling op een blessure in de toekomst wordt voorkomen. De sporter aan het eind van het behandeltraject met een glimlach de deur uit laten gaan, geeft mij ook een glimlach op mijn gezicht.

VersGras is een praktijk met innovatieve en gespecialiseerde behandelmogelijkheden en biedt alle ruimte om te kunnen blijven groeien en ontwikkelen. Ik hoop dan ook in de toekomst mezelf te gaan specialiseren in o.a. dry needling, echografie en shockwave om zo samen met het team de beste zorg voor de patiënt te kunnen leveren!

Specialisaties:

• Sportfysiotherapeut
• Sportrevalidatie
• Medical taping

Kim Roerdink

Geriatrisch fysiotherapeut

Tijdens mijn opleiding heb ik de verdiepende minor ‘Revalidatie bij chronische aandoeningen’ gevolgd en tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan over de totale knie prothese. Mede dankzij deze verdiepingen ben ik in september 2017 gestart met de 3-jarige masteropleiding tot Geriatriefysiotherapeut. Ik vind het een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat de oudere patiënt zijn zelfredzaamheid zo lang mogelijk kan behouden.
Sinds juli 2017 ben ik werkzaam bij VersGras, op de locaties in Winterswijk (SKB en de Tuunte), maar ook in de sportschool in Groenlo. Het leuke aan werken in deze praktijk vind ik de grote diversiteit aan patiënten en de gespecialiseerde collega’s om mee samen te werken.

Specialisaties

• Shockwave
• Geriatrisch fysiotherapeut i.o.
• Valpreventie (Otago instructeur)

Eefje Engelen

Bekken fysiotherapeut

Vroeger wilde ik het liefst werken met jongeren met gedragsproblemen. De praktijk loopt soms helemaal anders. Via mijn vader gestart met de opleiding tot fysiotherapeut. Iets waar ik echt mijn hart in ben verloren.
Sinds 2016 ben ik werkzaam in de praktijk VersGras. Een praktijk met passie voor kwalitatieve zorg gebaseerd op de huidige inzichten en mogelijkheden. Hier voel ik me als een vis in het water. Ik vind het bijzonder hoe het lichaam werkt met al zijn schakels.
Hierdoor de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op de zorg rondom schouders, stabiliteit training, chronische pijn en de klachten binnen het bekkengebied. In 2013 ben ik dan ook afgestudeerd als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Het bekkengebied is bij uitstek een behandelgebied waar verschillende aspecten een rol spelen.
Ik hoop in mijn verdere carrière te blijven ontwikkelen en groeien. Om zo samen met dit team de beste zorg te kunnen leveren.

Specialisaties

• Geregistreerd bekkenfysiotherapeut
• Dry needling (o.a. bekken en bekkenbodem)
• Shockwave
• NIMOC (methode stuitklachten)
• Zwanger Vitaal
• Echo bekkenbodem en onderbuik
• Bugnet therapeute
• Seksuologie counseling

Miranda Lichtenberg

Sport fysiotherapeut Manueel therapeut

Mijn naam is Miranda Lichtenberg. Vanaf augustus 2013 ben ik werkzaam bij maatschap VersGras. In juli 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut bij Hogeschool Saxion te Enschede. Sindsdien heb ik verscheidene fysiotherapie waarnemingen in Twente en de Achterhoek gehad.
Al vlak na mijn opleiding fysiotherapie wist ik dat ik me verder wou gaan ontwikkelen in manuele therapie en sportfysiotherapie. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in deze twee vakgebieden door het volgen van de master musculoskeletaal. Deze tweedelige studie is een verbijzondering gericht op (sport)specifieke diagnostiek en behandelmethoden van de wervelkolom en extremiteiten. Sinds februari 2017 heb ik beide specialisaties behaald. Naast de specialisaties heb ik me ook verder ontwikkeld door het volgen van diverse cursussen: dry needling, shockwave therapie, echografie en meerdere schouder- en kniecursussen.
Sport gerelateerde klachten hebben altijd mijn interesse gewekt. Ik vind het een uitdaging mensen zo snel mogelijk van hun klachten af te helpen en recidieven te voorkomen door begeleiding en training. Zelf speel ik drie maal per week voetbal en ga ik regelmatig hardlopen.

Specialisaties

• Sport fysiotherapeut
• Manueel fysiotherapeut
• Dry neelding
• Sportspreekuur
• Echo
• Shockwave

Ivo Versteegen

Manueel fysiotherapeut

Mijn naam is Ivo Versteegen, gehuwd en vader van een dochter en een zoon. Na een aantal omzwervingen op 12 jarige leeftijd in Groenlo terecht gekomen. Daar de middelbare school gevolgd en ben daarna in 1991 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de, toen nog, Academie voor Fysiotherapie in Enschede. Daarna ben ik direct aan de slag gegaan als fysiotherapeut in Duitsland. Dit tot januari 2005 in twee verschillende praktijken. Al die jaren en nu nog steeds, zij het wel wat minder, actief als voetballer. In 2009 het fietsvirus ook te pakken gekregen en menig gebergte gezien en beklommen.
In januari 2005 ben ik begonnen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk als fysiotherapeut. Om met de manuele therapie meer te kunnen gaan doen ben ik samen met mijn collega Bert Grashof, nog steeds tot volle tevredenheid, in 2012 de Maatschap voor Fysio- en Manuele therapie VersGras gestart. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige Maatschap met vakkundige, gespecialiseerde en fantastische collega’s !

Specialisaties

• Manueeltherapeut
• Sportspreekuur
• Echo- en/of shockwave
• Dry needling
• Knie

Bert Grashof

Manueel fysiotherapeut

Mijn naam is Bert Grashof. In 1999 studeerde ik als fysiotherapeut af aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Na gewerkt te hebben op verschillende plekken en organisaties in binnen en buitenland (Duitsland en Zwitserland) ben ik in 2002 aan het werk gegaan in het streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk. Tijdens mijn periode in Zwitserland kwam ik in aanraking met manuele therapie. De filosofie en de totaalbenadering achter deze therapie hebben mij in 2000 doen besluiten om aan de opleiding tot manueel therapeut te Amersfoort te beginnen. In 2005 heb ik mijn manuele therapie diploma behaald.
Samen met mijn collega Ivo Versteegen ben ik vanaf 2012 werkzaam in onze eigen maatschap voor fysio- en manuele therapie VersGras in het SKB. Later zijn we ook in Groenlo, Eibergen en bij sportschool de Tuunte in Winterswijk gestart.
De laatste jaren heb ik me naast manuele therapie vooral gericht op schouderklachten.
Nadat ik in het verleden samen met Erik Horsten en wijlen dr. Van Thiel een sportspreekuur heb opgezet (het huidige sportmedX), heb ik in 2015 samen met dr. Berg, dr. Buitenhuis en de afdeling radiologie een schouderspreekuur opgezet.
Hiervoor heb ik in het verleden meerdere schoudercursussen gevolgd en ben ik toegelaten tot het schoudernetwerk Nederland.
In 2017 heb ik met goed gevolg een echo cursus afgerond en doordat we in onze praktijk een eigen echo apparaat tot onze beschikking hebben kan ik al vrij snel een echo van de schouder maken om bepaalde pathologieën aan te tonen / uit te sluiten. Verder ben ik bevoegd om middels naalden (dry needling) spieren te laten ontspannen en kunnen we middels ons shockwave apparaat bepaalde verkalkingen en peesproblematieken behandelen.

Specialisaties

• Manueeltherapeut
• Schouderspreekuur
• Echo- en/of shockwave
• Dry Needling
• Nek-schouder

Annie Visser

Bekken fysiotherapeut

In 1991 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald met als afstudeer(onderzoeks-)opdracht over destijds weinig besproken onderwerp: urine-incontinentie en hoe deze te behandelen. Mijn interesse is gedurende mijn loopbaan altijd voor dit gebied aanwezig gebleven Na jaren als algemeen fysio te hebben gewerkt heb ik in 2009 de stap genomen om de 3- jarige masteropleiding tot bekkenfysiotherapeut te volgen bij het SOMT te Amersfoort en deze met succes in 2012 afgerond.
Mijn keuze hiervoor is om iets voor anderen te betekenen welke te kampen hebben met problematiek in dit gebied. Waarbij ik samen met mijn patiënten, hen wil helpen om zijn of haar eigen gestelde doelen t.a.v. de bekkenfysiotherapie te bereiken.
Verder vind ik het interessant om niet alleen specifiek naar de klacht te kijken, maar ook naar de persoon achter de klacht. Door jaren als bekkenfysiotherapeute werkzaam te zijn, heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan in het met goed resultaat kunnen behandelen van de diverse problematiek in dit gebied.

Specialisaties

• Geregistreerd bekkenfysiotherapeut
• PIPO poli
• Bekkenbodem spreekuur
• NIMOC (methode stuitklachten)

Ivo Scharenborg

Manueel fysiotherapeut

Vanaf januari 2017 ben ik, Ivo Scharenborg, werkzaam bij de Maatschap voor fysio- en manuele therapie VersGras.
In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Direct daarop ben ik gaan werken als waarnemer in verschillende praktijken en instellingen. Na een jaar her en der te hebben gewerkt, kreeg ik een contract aangeboden in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
In 2001 heb ik er voor gekozen om in een particuliere praktijk in Groenlo aan het werk te gaan, waar ik t/m 2016 heb gewerkt.
In 2007 heb ik de 4-jarige opleiding tot Manueeltherapeut aan de SOMT te Amersfoort afgerond. Deze opleiding heeft mij uitgebreide kennis en behandelmogelijkheden op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat gericht op het functioneren van de “totaal” mens gegeven.
Sport is een belangrijk onderdeel in mijn leven, ik weet dan ook dat blessures die hiermee gepaard gaan ontzettend frustrerend kunnen zijn. In Sportcentrum de Tuunte hebben we een unieke locatie om de hersteltrainingen te verzorgen. Van kracht/stabiliteit/coördinatietraining in de fitnesszaal, naar sport-specifieke training in de sportzaal of op de tennisbaan.
Op de maandag en donderdag ben ik werkzaam in Sportcentrum de Tuunte en op dinsdag, woensdag en vrijdag in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, beiden te Winterswijk

Specialisaties

• Manueeltherapeut
• Kindermanueeltherapeut
• Echo- en/of shockwave
• Dry Needling
• Sportrevalidatie

Marieke Hilhorst

Bekken fysiotherapeut

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Enschede. Na een aantal jaren werken in Duitsland, ben ik in januari 1999 begonnen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Daar kreeg ik de kans om in 2010 te starten met de Master opleiding bekkenfysiotherapie op de SOMT te Amersfoort. Deze opleiding heb ik in juni 2013 succesvol afgerond.
Sinds mei 2014 ben ik werkzaam bij ”VersGras”, m.n. als Master bekkenfysiotherapeut. In de praktijk heb ik mijn specialisatie bekkenfysiotherapie nog verder uit kunnen bouwen en werk ik regelmatig samen met de manueel therapeuten. Het blijft belangrijk om naar de gehele keten te blijven kijken.
Door mijn werk als bekkenfysiotherapeut in het SKB in het verleden, heb ik een goede werkrelatie kunnen opbouwen met de verwijzers en daar zijn goede samenwerkingsprojecten uit voort gekomen, o.a. het bekkenbodemspreekuur en de PIPO-poli. Het is erg prettig om multidisciplinair te kunnen werken, snel te kunnen overleggen (o.a. met verwijzers) en zo het beste resultaat, voor u als patiënt, te bereiken!

Specialisaties

• Geregistreerd bekkenfysiotherapeut
• Dry needling bekken- en bekkenbodem regio
• PIPO poli
• Bekkenbodem spreekuur
• NIMOC (methode stuitklachten)
• Echo bekkenbodem en onderbuik
• Kinderbekken fysiotherapeute

Elles Zents

Bekkenfysiotherapeut

Wanneer je als meisje van 15-16 jaar een vervolgopleiding moet kiezen voor na de HAVO is dat lastig. Zo ook toen ik in 1999 de keuze moest maken. Ergens in die periode kwam ik bij de fysio terecht. Dat het iets in de zorg moest worden was wel duidelijk, maar na deze bezoekjes werd ik steeds zekerder dat de keuze voor fysiotherapie de goede was. Na ongeveer 12 jaar te hebben gewerkt als algemeen fysiotherapeut en een gezinnetje van twee kindjes begon het te kriebelen om een Master te gaan doen. Door alle cursussen die ik gevolgd had, leek de Master bekkenfysiotherapie een logische stap. Tijdens de open dag van deze opleiding aan het SOMT in Amersfoort, werd gezegd: ”als je wordt gegrepen door het bekkenfysiotherapievirus dan laat het je niet meer los”. Nou en dat gebeurde!
Tijdens mijn stage in het 2e jaar kwam ik bij VersGras terecht. Daar leerde ik elke minuut bij. Gedrevenheid en passie straalde er vanaf. Richting het einde van mijn studie kwam de mogelijkheid om voor VersGras te gaan werken. Een fantastische uitdaging die ik met 2 handen heb aangegrepen.
Als bekkenfysiotherapeut moet je de patiënt als geheel zien, in de keten denken en handelen en vooral samenwerken met je collega’s om het beste resultaat te bereiken voor je patiënt. Dat is ook waar ik voor ga: de uitdaging, met veel plezier werken en samenwerken en natuurlijk het beste voor de patiënten!

Specialisaties:
• NIMOC stuit methode
• Stabiliteitstraining volgens TIGRA
• Fascia technieken o.a. in het bekkengebied

ONS NETWERK

Binnen ons netwerk hebben we intensief contact en afstemming met verschillende zorgverleners. Op die manier hopen we u de beste en meest complete behandeling te kunnen bieden.

Ons aandeel

Het schouderspreekuur

Op de maandagmiddag in de oneven weken vindt het schouderspreekuur plaats. Een van onze collega fysiotherapeuten is hierbij aanwezig. Op het spreekuur worden schouderklachten beoordeeld door de orthopeed en de fysiotherapeut naar aanleiding van een Röntgenfoto, echo en lichamelijk onderzoek. Door dit combinatie spreekuur is er sprake van een snelle diagnostiek en een passend behandelplan. Voor dit spreekuur is een verwijzing van uw huisarts nodig. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de centrale receptie van het SKB 0543 54 44 44

Het bekkenbodem spreekuur

Dit spreekuur kan bezocht worden na een verwijzing van de huisarts in verband met urine incontinentie en/of een verzakking. Tijdens het spreekuur wordt u gezien door de gynaecoloog, uroloog, continentieverpleegkundige en de bekkenfysiotherapeut. Deze samenwerking is hier in de regio uniek. Het heeft als voordeel dat patiënten nog beter en sneller worden gediagnosticeerd en behandeld. Voor een afspraak kunt u bellen naar de centrale receptie van het SKB 0543 54 44 44, of de website van SKB

PIPO poli

Op maandag en donderdag zijn onze bekkenfysiotherapeuten betrokken bij de PIPO poli. Dit is de poli voor kinderen met plas- en poepproblemen. Op de ochtend of middag worden de kinderen onderzocht/ behandeld door de kinderarts, orthopedagoog, urotherapeut en bekkenfysiotherapeut.
Voor deze poli is een verwijzing van de huisarts nodig.
Voor een afspraak kunt u bellen naar de centrale receptie van het SKB 0543 54 44 44, of de website van SKB

Santiz Sport en Bewegen sportspreekuur

Als sporter stel je doelen. Weer fit worden, je prestaties verbeteren of winnen. Santiz Sport en Bewegen ondersteunt recreatieve sporters, beginnende sporters en topsporters hierbij. Santiz staat voor de samenwerking tussen verschillende vakgroepen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland ziekenhuis. Een team van ervaren sportgespecialiseerde chirurgen, artsen, sportfysio- en manueel therapeuten en podologen behandelt en adviseert sporters met blessures, klachten of vragen. Het sportspreekuur is een gecombineerd spreekuur met een medisch specialist (traumachirurg, orthopeed of sportarts) en een manueel/sportfysiotherapeut. Na een uitgebreide anamnese en het lichamelijk onderzoek wordt het beleid bepaald. Het sportspreekuur wordt elke dinsdagochtend gehouden op poli 1 (orthopedi afdeling) van het streekziekenhuis Koningin Beatrix. Nadat Bert Grashof en Ivo Versteegen jarenlang deel uit hebben gemaakt van het sportspreekuur, heeft Miranda Lichtenberg (manueel therapeut en sportfysiotherapeut) sinds 2017 deze taak op zich genomen.

Alles om ons te bereiken

Onze adres gegevens, telefoonnummers en e-mail adressen staan hier vernoemd. U kunt ook altijd direct mailen naar uw behandelaar. Het mailadres van onze collega’s is voornaamachternaam@versgras.com

VersGras Winterswijk
SKB
.

Beatrixpark 1
7101 BN Winterswijk

Tel: 0543-544446
BFT tel: 0543-544474

VersGras Winterswijk
De Tuunte
.

Europark 6
7102 AM Winterswijk

Tel: 0543-760600
.

Bekkenfysiotherapie
VersGras Eibergen
.

J.W. Hagemanstraat 46
7151 AH Eibergen

Tel: 0545-760600
.

VersGras Groenlo
.
.

Tramstraat 8
7141 EG Groenlo

Tel: 0544-760600
.