Programma’s

Let’s get Fit!

Let’s get Fit! algemene informatie

Wil je graag meer bewegen en je fitter voelen, maar je weet niet goed hoe je fit het beste kunt aanpakken? En weet je niet goed welke vorm van bewegen bij je past? Meld je dan nu aan voor Let’s get Fit!

In een periode van 6 maanden volg je een beweegtraject waarin je leert hoe je je eigen beweegdoelen kunt behalen. Je traint in een kleine en gezellige groep waarin iedereen werkt aan zijn eigen persoonlijke doelen. Na 6 maanden kun je met de opgedane kennis en technieken zelfstandig aan de slag om verder te gaan werken aan je doelen.

Voordat het traject start, wordt er bij elke deelnemer een intake afgenomen. Tijdens deze intake worden je doelen opgesteld en worden er vragenlijsten en (fitheids)testen afgenomen. Op deze manier  wordt er een persoonlijk oefenprogramma voor jou op maat gemaakt.

  • Frequentie: 1x per week onder begeleiding en minimaal 1x per week zelfstandig 
  • Locatie: Groenlo, zelfstandig sporten is op locatie of buiten/thuis mogelijk. 
  • Groepsgrootte: 4-6 personen   
  • Duur : 24 weken   
  • Kosten: 420 euro (17,50 per week)

Sportfysiotherapie; behandeling knie artrose

Behandeling oefentherapie bij knie artrose

Oefentherapie in combinatie met het geven van informatie en advies is een belangrijke pijler in de behandeling van knie artrose. Het heeft effect op het verbeteren van het fysiek functioneren, de kwaliteit van leven en het verminderen van pijn. Ook in een vergevorderd stadium van artrose is oefentherapie effectief waarmee gewricht vervangende operaties zelfs uitgesteld kunnen worden.

Sinds 2018 is fysiotherapie en oefentherapie bij artrose aan de heup en knie opgenomen in de basisverzekering voor maximaal 12 behandelsessies, binnen een periode van 12 maanden.

Het oefenprogramma bestaat uit het trainen van spierkracht, conditie en het verbeteren van de dagelijkse activiteiten. Heeft u een nevenaandoening die de training kan beïnvloeden, overleg dit dan vooraf met uw specialist of fysiotherapeut.

Het programma
4 fases van training
• 1-2 maal per week onder begeleiding van de fysiotherapeut
• Uitvoering en intensiteit worden in samenspraak bepaald
• de training wordt ook thuis uitgevoerd.

De link voor de oefeningen: Oefeningen knie artrose VersGras

De link voor de instructie filmpjes:

Complete instructie film

1. Knie strekken vanuit langzit  

2. Knie buigen en strekken met weerstand 

3. Zitoefening

4. Uitvalspas

5. Bruggetje

6. Heupspieren

7. Kuitspieren

8. Steppen

9. Functionele oefeningen

Zwanger Vitaal

Zwanger Vitaal

Vanaf het tweede kwartaal van 2018 zijn we gestart met de lessen Zwanger Vitaal. Iedere maandagavond zijn de lessen op onze locatie Groenlo van 20.00 tot 21.00 (feestdagen en vooraf vermelde dagen uitgesloten). Deelnemen mag vanaf 12 weken zwangerschap tot 16 weken na de bevalling.


Tijdens de lessen wordt gewerkt aan je fitheid voor de periode van je zwangerschap en herstel na de zwangerschap. Dit wordt gedaan met gebruik van conditie- en krachtoefeningen. Daarnaast komen ook verschillende grondoefeningen, spelvormen en oefeningen specifiek voor je bekkenbodem en ademhaling aan bod. De lessen zullen in de zomer periode ook gedeeltelijk buiten plaats vinden.


Je bent altijd welkom voor een proefles. Daarna kun je jezelf aanmelden als deelnemer. Aan het einde van iedere maand ontvang je een factuur voor de deelgenomen lessen. De kosten per les zijn euro 8,35. Op deze manier is het mogelijk om zelf de periode van deelname te bepalen (mits de groep niet  het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt).
Aanmelden kan via bekkenfysiotherapie@versgras.com

Alles om ons te bereiken

Onze adres gegevens, telefoonnummers en e-mail adressen staan hier vernoemd. U kunt ook altijd direct mailen naar uw behandelaar. Het mailadres van onze collega’s is voornaamachternaam@versgras.com