Programma’s

Coming soon vanaf 1 november: Let’s get Fit!

Let’s get Fit! algemene informatie

Wil je graag meer bewegen en je fitter voelen, maar je weet niet goed hoe je fit het beste kunt aanpakken? En weet je niet goed welke vorm van bewegen bij je past? Meld je dan nu aan voor Let’s get Fit!

In een periode van 6 maanden volg je een beweegtraject waarin je leert hoe je je eigen beweegdoelen kunt behalen. Je traint in een kleine en gezellige groep waarin iedereen werkt aan zijn eigen persoonlijke doelen. Na 6 maanden kun je met de opgedane kennis en technieken zelfstandig aan de slag om verder te gaan werken aan je doelen.

Voordat het traject start, wordt er bij elke deelnemer een intake afgenomen. Tijdens deze intake worden je doelen opgesteld en worden er vragenlijsten en (fitheids)testen afgenomen. Op deze manier  wordt er een persoonlijk oefenprogramma voor jou op maat gemaakt.

  • Frequentie: 1x per week onder begeleiding en minimaal 1x per week zelfstandig 
  • Locatie: Groenlo, zelfstandig sporten is op locatie of buiten/thuis mogelijk. 
  • Groepsgrootte: 4-6 personen   
  • Duur : 24 weken   
  • Kosten: 420 euro (17,50 per week)

Let’s get Fit!  Wervelkolom

Let’s get Fit! Wervelkolom

Bijna iedere Nederlander heeft op enig moment in zijn leven klachten van de rug. Bij sommigen is dit een terugkerend probleem. Daarnaast is voor veel beroepen (van kantoor tot magazijn) een goede functie van de wervelkolom van belang ter preventie van klachten.

Het traject van de wervelkolom richt zich op het verbeteren van de kracht en functie van de wervelkolom tijdens het gehele bewegen. Er wordt veel aandacht besteed aan de verhouding van het trainen van de buik versus rug. Daarnaast wordt ook geleerd welk type oefeningen waarvoor geschikt zijn. Op die manier kun je jouw eigen training voor nu en de toekomst leren vormgeven. Zo zijn al je persoonlijke beweegdoelen te bereiken.

Let’s get Fit! (Amateur) Sporter

Let’s get Fit! Amateur sporter

Iedere sporter traint vaak sport specifiek (op het veld, de baan, de fiets of in de fitnesszaal). Tijdens het sporten is er vaak de wens om sneller, handiger, sterker of beter te worden. Dat kan zijn op een specifiek onderdeel of juist in de basis prestatie.

Sport specifiek trainen draagt hieraan zeker bij, maar soms is een andere vorm van training (oefeningen) effectiever om een sport prestatie beter te maken. Tijdens dit beweegtraject leer je meer over training en de verschillende vormen en toepassingen op persoonlijk niveau. Je leert ook hoe je “andere” oefeningen kunt inzetten om je sport specifieke doelstellingen echt te kunnen realiseren. Na het volgen van het traject kun je verder met je eigen sportdoelen op je eigen niveau.

Let’s get Fit! Benen

Let’s get Fit! Benen (knie, enkel,voet)

Het hebben van fitte benen betekent dat de benen sterk zijn in kracht, maar ook in uithoudingsvermogen. Het betekent ook een goede stabiliteit van de voet, enkel en knie. Ter preventie van blessures of bij het optimaal herstellen van de benen is dus een veelzijdige training gewenst, waarin alle componenten voor fitheid terug komen.

Je leert in dit traject welke oefeningen geschikt zijn voor welke doelstelling. Op die manier kun je uiteindelijk je eigen training vorm geven en bijstellen. Hierdoor heb je zelf invloed en goed zicht op het realiseren van je beweegdoelen.

Let’s get Fit! Schouder en arm

Let’s get Fit! Schouder en arm (schouder, elleboog, pols)

Je schouder en arm zijn belangrijk voor allerlei dagelijkse activiteiten. Veel van de sporten die we beoefenen vragen coördinatie en kracht van onze armen en schouders.


Tijdens het beweegtraject wordt gekeken naar een optimale functie van de schouder en arm in zijn gehele keten van bewegen. Hierdoor is sporthervatting na een blessure mogelijk. Maar ook preventie van blessures of het verbeteren van de prestaties van de schouder kunnen beweegdoelen zijn voor dit traject.
Tijdens dit traject leer je verschillende trainingsprincipes voor de schouder en hoe je deze kunt inzetten voor je persoonlijke beweegdoelen.

Let’s get Fit! Bekken

Let’s get Fit! Bekken

Terugkerende klachten of een periode van klachten in de bekkenregio kunnen een belemmering vormen voor het hervatten of opstarten van sporten. Bij Let’s get Fit Bekken wordt specifiek aandacht geschonken aan de juiste inzet van je bekkenregio. Bijvoorbeeld met oefeningen voor het bekkengebied als onderdeel van je gehele lichaam.


Het traject bekken, richt zich vooral op het specifieke samenspel van timing, kracht en coördinatie en de juiste inzet van spiergroepen passend bij de belasting van dat moment.

Sportfysiotherapie; behandeling knie artrose

Behandeling oefentherapie bij knie artrose

Oefentherapie in combinatie met het geven van informatie en advies is een belangrijke pijler in de behandeling van knie artrose. Het heeft effect op het verbeteren van het fysiek functioneren, de kwaliteit van leven en het verminderen van pijn. Ook in een vergevorderd stadium van artrose is oefentherapie effectief waarmee gewricht vervangende operaties zelfs uitgesteld kunnen worden.

Sinds 2018 is fysiotherapie en oefentherapie bij artrose aan de heup en knie opgenomen in de basisverzekering voor maximaal 12 behandelsessies, binnen een periode van 12 maanden.

Het oefenprogramma bestaat uit het trainen van spierkracht, conditie en het verbeteren van de dagelijkse activiteiten. Heeft u een nevenaandoening die de training kan beïnvloeden, overleg dit dan vooraf met uw specialist of fysiotherapeut.

Het programma
4 fases van training
• 1-2 maal per week onder begeleiding van de fysiotherapeut
• Uitvoering en intensiteit worden in samenspraak bepaald
• de training wordt ook thuis uitgevoerd.

De link voor de oefeningen: Oefeningen knie artrose VersGras

De link voor de instructie filmpjes:

Complete instructie film

1. Knie strekken vanuit langzit  

2. Knie buigen en strekken met weerstand 

3. Zitoefening

4. Uitvalspas

5. Bruggetje

6. Heupspieren

7. Kuitspieren

8. Steppen

9. Functionele oefeningen

Zwanger Vitaal

Zwanger Vitaal

Vanaf het tweede kwartaal van 2018 zijn we gestart met de lessen Zwanger Vitaal. Iedere maandagavond zijn de lessen op onze locatie Groenlo van 20.00 tot 21.00 (feestdagen en vooraf vermelde dagen uitgesloten). Deelnemen mag vanaf 12 weken zwangerschap tot 16 weken na de bevalling.


Tijdens de lessen wordt gewerkt aan je fitheid voor de periode van je zwangerschap en herstel na de zwangerschap. Dit wordt gedaan met gebruik van conditie- en krachtoefeningen. Daarnaast komen ook verschillende grondoefeningen, spelvormen en oefeningen specifiek voor je bekkenbodem en ademhaling aan bod. De lessen zullen in de zomer periode ook gedeeltelijk buiten plaats vinden.


Je bent altijd welkom voor een proefles. Daarna kun je jezelf aanmelden als deelnemer. Aan het einde van iedere maand ontvang je een factuur voor de deelgenomen lessen. De kosten per les zijn euro 8,35. Op deze manier is het mogelijk om zelf de periode van deelname te bepalen (mits de groep niet  het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt).
Aanmelden kan via bekkenfysiotherapie@versgras.com

Alles om ons te bereiken

Onze adres gegevens, telefoonnummers en e-mail adressen staan hier vernoemd. U kunt ook altijd direct mailen naar uw behandelaar. Het mailadres van onze collega’s is voornaamachternaam@versgras.com