Schouderspreekuur

Schoudernetwerk Twente

Sinds een aantal jaren heeft Bert Grashof zich door het volgen van meerdere schouder cursussen verdiept in het onderzoeken en behandelen van schouders. Zo is hij ook (als een van de weinige fysiotherapeuten werkzaam in de achterhoek) opgenomen in het schoudernetwerk Nederland, via het schoudernetwerk Twente.

Samen met dr. Berg, orthopedisch chirurg in het SKB, onderzoekt hij patiënten met schouderklachten. Juist de combinatie orthopedisch chirurg en fysiotherapeut heeft volgens hen beide een voordeel. Waar de orthopedisch chirurg heel erg kijkt naar welke structuur er is aangedaan kijkt de fysiotherapeut juist naar welke functie er niet goed is. Het kan voorkomen dat de functie gestoord is (bijvoorbeeld een niet goed gestabiliseerd schouderblad) en daardoor zorgt voor een pijnlijke structuur (een peesontsteking). Na het gezamenlijke onderzoek zal er een behandelplan opgesteld worden en met u besproken worden.

Om voor dit onderzoek in aanmerking te komen hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u via het secretariaat van de orthopedie een afspraak maken. Maak afspraak