Stuitvaardige bekkenfysiotherapeut bij Maatschap Fysiotherapie VersGras

Stuitpijn (coccygodynie) komt veel voor. Mensen hebben vaak jarenlang klachten bij zitten, bukken en/of lopen. Ook binnen de bekkenfysiotherapie worden deze patiënten gezien en tot voor kort waren er niet veel behandelopties.
Bij coccygodynie ziet men meestal een standsafwijking van het stuitje (os coccygis) ten opzichte van het heiligbeen (os sacrum), vaak ten gevolge van een val of bevalling. Deze standsverandering heeft korter of langer geleden plaatsgevonden.
Middels een milde uitwendige techniek kan de stand van het os coccygis hersteld worden (NIMOC). Direct na deze behandeling gebeurt het dikwijls dat er een merkbaar verschil optreedt tijdens het zitten, bukken en/of lopen. Opvallend is ook, dat patiënten met bekken- , rug- of liespijn, maar ook mensen met anuskramp, obstipatie, moeite met plassen (dysfunctional voiding) of pijn bij vrijen (dyspareunie), een standsafwijking van het os coccygis kunnen hebben. Bij behandeling van de stand kan er een verbetering van hun klachten ontstaan.

Onze geregistreerde bekkenfysiotherapeut Marieke Hilhorst heeft in juni de cursus ‘Stuitklachten in de bekkenfysiotherapie praktijk’ met goed gevolg afgerond en kan middels een milde uitwendige techniek de stand van het os coccygis herstellen. Voor evt. vragen kunt u contact opnemen middels info@versgras.com of telefonisch: 0543-544474.

Written by

Comments are closed.