Contracten 2024

Informatie omtrent uw vergoeding voor fysiotherapie in 2024

Geachte heer/mevrouw, 

Beste cliënt,

In de afgelopen jaren heeft u gebruikgemaakt van fysiotherapeutische zorg bij ons in de praktijk. We willen u graag op de hoogte stellen van een belangrijke beslissing die impact kan hebben op de vergoeding van uw behandelingen in het jaar 2024. 

Net als ieder jaar hebben we ook nu weer contracten aangeboden gekregen door de zorgverzekeraars. Helaas is het voor ons niet mogelijk om kwalitatief goede zorg te leveren tegen de te laag gehanteerde tarieven en verder toegenomen administratieve eisen en ook nog een gezonde bedrijfsvoering te houden. 

We hebben dan ook besloten om met een aantal zorgverzekeraars komend jaar GEEN contract aan te gaan. 

Verzekert u zich in 2024 bij de volgende verzekeraars (of labels) dan verandert er voor u bij ons in de praktijk niets: 

  • ONVZ   (ONVZ, VvAA, jaaah)
  • DSW   (DSW, Stad Holland, In Twente)
  • CZ   (CZ, Nationale Nederlanden, OHRA, Just)                     
  • Menzis  (Menzis, Anderzorg, HEMA)

Ook als u in 2024 bij een van de overige verzekeraars en polis afsluit bent u nog steeds welkom. U krijgt nog steeds dezelfde zorg als u van ons gewend bent. Wat er verandert is de wijze van betaling en vergoeding van uw behandelingen. U krijgt zelf de rekening van uw afspraken. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden kunt u zelf een deel terugvragen bij uw verzekering. De kans is groot dat u hierbij slechts een gedeelte van de factuur vergoed krijgt. Wilt u weten hoeveel dat is, kijkt u dan op de website van de zorgverzekeraar. 

Tot en met 31 december heeft u eventueel tijd om uw verzekering op te zeggen. U heeft dan tot en met 31 januari om een nieuwe verzekering af te sluiten. 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op. 

Met vriendelijke groet,

Team “VersGras”