Hans Wiggers

“Mijn naam is Hans Wiggers.

Nadat ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut heb ik een aantal jaar gewerkt als docent fysiotherapie aan de Saxion hogeschool te Enschede, daarnaast was ik werkzaam in een praktijk in Eibergen. Na deze periode ben ik, in 2008, begonnen bij een praktijk in Winterswijk en heb ik mij gespecialiseerd tot Master Manueel Therapeut aan de SOMT in Amersfoort en longfysiotherapeut. Sinds medio 2021 ben ik onderdeel van het team van Versgras.

In de fysiotherapeutische praktijk ben ik altijd op zoek naar een balans tussen wetenschap, “gezond boerenverstand” en de wensen van de patiënt. Als manueel therapeut heb ik veel affiniteit met nek- en hoofdpijn, schouderklachten en rug aandoeningen. Ik heb een specialistische opleiding gevolgd op het gebied van de behandeling in de kaak-, hals- en hoofdregio. Daarnaast behandel ik, als longfysiotherapeut en lid van het longnetwerk Oost-Achterhoek, patiënten met longaandoeningen als COPD en post Covid-19. 

Ik woon in Winterswijk, samen met mijn vrouw en onze twee dochters. Naast het werk sport ik graag in mijn zelfgecreëerde privé sporthal (de omgebouwde garage), drum ik recreatief mee met allerlei (oude) rockmuziek en houd ik van klussen in en rond het huis.”

Speerpunten

  • Manuele therapie
  • Longfysiotherapeut (covid-19/corona)
  • Echografie
  • Shockwave
  • Kaak- aangezicht- en hoofdpijnklachten (CRAFTA)