We gaan allemaal weer de tuin in!!

Als de lente is aangebroken is het tijd om weer aan de slag te gaan in de tuin. We gaan massaal weer snoeien, schoffelen en onkruid plukken. Een heerlijke en gezonde bezigheid.

Het voorover en gebukt werken is voor veel mensen echter geen dagelijkse of gebruikelijke handeling. Ons lijf kan hier dan ook fiks op reageren. Met een paar simpele tips kun je veel leed voor je rug en bekken voorkomen:

– Probeer verschillende activiteiten in de tuin met elkaar af te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan even schoffelen, dan snoeien en dan een stuk grasmaaien. Ons lichaam kan veel meer en langer presteren als handelingen elkaar afwisselen.

– Om er nog meer afwisseling in te brengen kun je gebruik maken van een kniekussen of een krukje bij je werkzaamheden.

– Drink voldoende vocht (water/thee) tijdens je werk, maar zeker ook daarna. Alcohol zal je herstel hierin belemmeren.

– Na een dag(deel) in de tuin is het voor je lijf prettig om te gaan rekken en strekken. Dit kan je simpel zelf doen door in ruglig je benen met gebogen knieeen naar links en rechts te kantelen, je rug hol/bol te maken en kort op de buik te liggen waarbij je jezelf omhoog drukt.

>> mocht je dit lastig vinden dan kun je uiteraard ook online zoeken naar een kort rek programma.

Mocht het er dan toch inschieten of als er aanhoudende klachten ontstaan, trek dan op tijd aan de bel bij de fysiotherapeut voor een optimaal herstel. Mogelijk kunnen ze je ook wat tips en adviezen geven om terugkeer van je klachten te voorkomen.

Want preventie is altijd beter dan genezen 🙂

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *