Sexuele counseling

Ervaringen helpen om ons lichaam te herinneren. Dit werkt vaak in ons voordeel. We schoppen niet twee keer tegen eenzelfde steen. Als we oefenen met touwtje springen dan lukt het ons op een gegeven moment. Gek genoeg verleren we het ook niet meer. Al wordt het soms wel iets minder soepel.

Dit mechanisme speelt vaak ook een rol als er sprake is van pijn bij het vrijen. Als het lichaam vaker pijn heeft ervaren, gaat het je beschermen voor het moment van pijn. Waardoor de kans op geen pijn steeds kleiner wordt. Daarnaast gaan verwachtingen, teleurstellingen en frustraties een steeds grotere rol spelen.

Tijdens de seksuele counseling bij onze collega Eefje leer je herkennen wat er gebeurt in je lijf, hoofd en in de interactie hiertussen. Door een combinatie van uitleg, oefeningen en advies ga je weer positieve ervaringen opbouwen. Het lijf verliest namelijk nooit zijn capaciteit om te leren…

Voor meer informatie mail naar: eefjeengelen@versgras.com