Marieke Hilhorst

Sinds 2014 werk ik met veel plezier als geregistreerd (Kinder) Bekkenfysiotherpeut bij Versgras.

Als bekkenfysiotherapeut probeer ik om het maximaal haalbare voor u te bereiken. Goed luisteren, samen met u kijken waar de klachten vandaan komen en evt. hulp in schakelen van een collega wanneer dat voor u beter is, is voor mij de basis voor een goede behandeling.

Tot 2014 was ik werkzaam in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en daar is een mooie samenwerking uit voort gekomen.
Als bekkenfysiotherapeuten van VersGras zijn wij betrokken bij het bekkenbodemspreekuur met de uroloog, gynaecoloog en continentieverpleegkundige. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. Ook met de chirurgen hebben wij een fijne samenwerking bij darm/buikklachten en anale problematiek.

Een andere passie binnen mijn werk is de KinderBekkenfysiotherapie. Dit doe ik zelfstandig in de praktijk en binnen het PIPO-team van het SKB.
Poep- en/of plasproblemen, buikpijn zijn voor kinderen erg vervelend. Het beperkt ze bij het sporten, op school, tijdens logeren, of bij het spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Om samen met ouders/verzorgers het kind weer vertrouwen te geven en van de klachten af te helpen, is echt fantastisch om te doen.
Via het PIPO-team heb ik wekelijks kort overleg met de kinderartsen, orthopedagoog en urotherapeut en dat zorgt voor maatwerk.
Sinds 2020 ben ik docent op de opleiding kinderbekkenfysiotherapie SOMT in Amersfoort, waar ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme mag overbrengen aan toekomstige collega’s!

Speerpunten:

Bekkenfysiotherapie

Kinderbekkenfysiotherapie

Bekkenbodemspreekuur SKB met uroloog, gynaecoloog en continentieverpleegkundige

PIPO poli met kinderarts, orthopedagoog en urotherapeut

Docent opleiding Kinderbekkenfysiotherapie SOMT Amersfoort

Stagebegeleiding (Kinder)bekkenfysiotherapie

Echo buik/blaas en bekkenbodem.

Dry Needling bekkenregio

Fascia technieken buikorganen

6-domeinen behandelaar

BIG nummer 29041660304

mariekehilhorst@versgras.com